Софтуер на Microsoft превръща Android телефони в такива с Windows 10

Софтуер на Microsoft превръща Android телефони в такива с Windows 10
A A+ A++ A

Във вторник научихме, че Microsoft планират да тестват Windows 10 сред избрани потребители в Китай, използващи Android-базирания Xiaomi Mi 4. Xiaomi ще помогнат на Microsoft в тестовете, въпреки че от фирмата специално съобщиха, че това не е „партньорство" с редмъндския гигант и програмата се разработва от него. Сега допълнителни подробности за тестовете разкриват, че използваната версия на Windows 10 замества стандартната платформа (Android) на Mi 4, а не предлага двойно зареждане на ОС по избор.

Крайният резултат от тестовете е Xiaomi Mi 4 с Windows 10, който включва всички мобилни услуги на Microsoft. Това може да се счита за един вид „персонализация“ на Android устройство, при което притежателят на Xiaomi Mi 4 избира да инсталира ROM, съдържащ Windows 10 вместо Cyanogen например. С този ROM Android потребителят ще има близко до обичайното потребителско преживяване с Windows 10 в телефона си, което Microsoft се надяват да е толкова привлекателно, че потребителите да пожелаят да преминат за постоянно към Windows 10 (а междувременно да им осигуряват обратна връзка).

Телефонът на Xiaomi е само първият от тестваните с тази разработка. В крайна сметка Microsoft се надяват в бъдеще да имат подобни „преходни ROM файлове“ и за други Android-базирани смартфони (макар че източниците не уточняват кои други устройства се разглеждат като подходящи за тази стратегия за преход към Windows 10). Microsoft заявиха, че са избрали първо Xiaomi, защото клиентите им редовно дават обратна връзка за седмичните софтуерни ъпдейти. Междувременно стана ясно, че и друга китайска компания ще се включва в тестовете и това е ZTE.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници