Нова визита от НАТО у нас - Генерал Брадшоу е на 2-дневно посещение

Нова визита от НАТО у нас - Генерал Брадшоу е на 2-дневно посещение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нова визита на високо ниво от НАТО ще бъде направена на страната ни. Заместник-върховният командващ на Съюзното командване по операциите на блока генерал сър Ейдриън Брадшоу пристига днес на официално двудневно посещение у нас.

Предвижда се в рамките на визитата си той да се срещне със заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев, с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и да посети 68-а бригада за специални операции, съобщиха от пресцентъра на МО.

По време на посещението на генерал сър Ейдриън Брадшоу ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с генерирането на сили за операции на НАТО, бъдещото сътрудничество в рамките на НАТО и провеждане на съвместни учения с българската армия. В разговорите ще бъдат засегнати още операция "Решителна подкрепа" в Афганистан ("Resolute Support"), развитието на кризата в Украйна и други теми, свързани с Балканския регион.

Генерал сър Ейдриън Брадшоу заема поста заместник-върховен командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО от март 2014 г. Той е вторият по ранг в командването на обединените сили на НАТО в Европа. Ключовият пост обикновено се заема от офицер от Великобритания или Германия.

Сред основните му задължения са координацията на взаимодействието между НАТО и Европейския съюз, както и генерирането на сили за операции. Генерал сър Ейдриън Брадшоу е офицер от армията на Великобритания, бил е заместник-командващ на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - ISAF, командващ на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина - ALTHEA, както и командващ на Сухопътните войски на Великобритания.

#посещение #НАТО #ген. Ейдриън Брадшоу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници