“Ислямска държава“ взе за заложници 20 медицински работници в Либия

“Ислямска държава“ взе за заложници 20 медицински работници в Либия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Ислямска държава“ взе за заложници 20 медицински работници в Либия. Медиците са били отвлечени по време на атака срещу болница в град Сирте, съобщават от здравното заведение, цитирани от Си Ен Ен.

Група от около 30 въоръжени мъже са атакували болницата в края на работния ден. Автобус, превозващ здравните работници, които са чужденци, от Сирте до столицата Триполи.

Повечето от отвлечените са от Филипините, има и от Украйна, Индия и Сърбия, посочват още от болницата. Според властите джихадистите не са искали медиците да напуснат града, тъй като те са единственият медицински персонал, който ще се погрижи за ранените при евентуално нападение.

В същото време в интернет се появи видео, в което се вижда как бойци на "Ислямска държава" събарят кръстове от покривите на църкви и унищожават християнски реликви в Ирак.

Кощунствата се случват в град Ниневия, древната столица на Асирийската империя. Облечени в цивилни дрехи, ислямистите са заснети как събарят статуи, зацапват икони и заместват кръстовете с флага на "Ислямска държава".

#джихадисти #отвлечени #ислямска държава #Либия #Ирак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници