Борисов задължи депутатите от ГЕРБ да прочетат книгата на Пьотеринг

Борисов задължи депутатите от ГЕРБ да прочетат книгата на Пьотеринг
Бойко Борисов и д-р Ханс-Герт Пьотеринг Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Днес присъствах на представянето на книгата на председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг. Заглавието "За наше щастие сме обединени - моят европейски път" все едно е писано за България, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Всеки един от нас трябва да прочете книгата, но аз задължавам депутатите и младежите на ГЕРБ да го сторят", заяви Борисов.

"35 години да обединяваш една разединена Европа, минала през война, това е било страшно труден процес. Ние го извървяхме тук преди месеци и сега имаме едно стабилно правителство с център дясно, реформаторско. Истинско щастие е да сме обединени. Ако не бяхме превъзмогнали личните конфликти, егото си, ако не бяхме проявили тази толерантност, нямаше да имаме правителство, нямаше да са пуснати всички еврофондове, да се изплатят влоговете на вложителите в КТБ, нямаше да се строи и да се правят реформи. Могат още неща да се направят, ако спазваме заглавието на книгата", коментира още премиерът.

Автобиографичната книга „За наше щастие обединени. Моят Европейски път“ разказва за спомените на Пьотеринг за срещите му с известни личности в периода, в който е бил председател на Европейския парламент – от 2007 до 2009 година.

Книгата бе представена в столицата, където освен премиера присъстваха министри, председателят на народното събрание Цецка Цачева и представители на различни политически сили.

#Бойко Борисов #Борисов #Ханс-Герт Пьотеринг #Пьотеринг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници