Москов обяви война на некоректните директори на болници

Москов обяви война на некоректните директори на болници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато някой от директорите на болниците с държавно участие излезе от финансовата дисциплина, той ще бъде заменен моментално, заяви от парламентарната трибуна в петък министърът на здравеопазването Петър Москов.

Подготвени са анекси към договорите за управление на директорите, в които има клауза за отчетност и ангажимент за ненатрупване на нови задължения. Ще се налагат санкции без значение кой е директор на болницата и независимо по кое политическо време е бил назначен, посочи министър Москов.

Просрочените задължения на болниците са общо 147 млн. лв. От тях 119 млн. лв. са натрупани от държавни болници, а 20 млн. лв. - от общински. Най-големи са задълженията на пловдивската болница "Св. Георги" – 41 млн. лв., каза министър Москов.

Ще има особено строг поглед над болниците, които бяха нарушили решение на Министерството на финансите и държаха сметките си в една банка, допълни той и отбеляза, че ще се налагат санкции, ако бъдат нарушени мерки на принципала – Министерството на здравеопазването.

#Петър Москов #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници