Вежди Рашидов обвини ДПС в липса на политика на интергиране

Вежди Рашидов обвини ДПС в липса на политика на интергиране
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов посочи грешката на българската политика, че не прави опити да обедини всички етноси. Повод за коментара му са изказванията на Мустафа Карадайъ, че ДПС се бори да бъде първа политическа сила и се стреми да обедини различни етноси. 

"Няма политика на интегриране и това го прави ДПС", заяви той в петък в ефира на Нова телевизия. "Етническа партия в момента приобщава българското общество – не е ли парадокс? Не трябва да се играе с тази игра. Стига сме си играли със съдбата на българските граждани. Може ли това да бъде тема в българския парламент?”, запита Рашидов. Той посочи, че българският турчин не е лош човек. „Те нито са крадци, нито престъпници. Те са толкова бедни, колкото са бедни и българите, циганите, арменците”, добави Рашидов.

"Българските турци не са крадци, не са измамници. Това са добри хора. Стига с манипулациите. Те са бедни толкова, колкото българите, колкото циганите. Не бива да си играем със съдбите на хората", категоричен бе той. Рашидов напомни, че българите напояват земята си с кръв първо, а после слагат черните забрадки.

Относно това дали министърът ще стане академик на БАН, той посочи, че благодари на академиците, които са му гласували това доверие да е академик. „Няма обаче да ставам академик”, подчерта Рашидов. Той дори намекна, че е изморен от политиката. „Нека не си правим илюзии, аз съм на 64 години, това е последното ми участие в обществения живот и заслужавам след този мандат да изляза в пенсия”, допълни той.

Рашидов каза още, че Българският „Лувър” е паметта на развитието на българската духовност. „Кандидатствахме за европейски пари и спечелихме”, каза още Вежди Рашидов.

#Вежди Рашидов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници