Психичноболен в Бургаско нападна ученици с нож

Психичноболен в Бургаско нападна ученици с нож
A A+ A++ A

53-годишният психичноболен Атанас Димитров нападна ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в бургаското село Равнец, като ги подгони с нож. Писъците на децата станали повод на място да бъде извикана полиция. Нападателят е задържан.

"В момента той е на лечение в Центъра за психично здраве в Бургас и настояваме да остане по-дълго време на лечение, тъй като проявленията на заболяването му са чести", каза кметът на Равнец Христо Колев.

От училището разказаха, че агресията на мъжа не е била провокирана. "Група шестокласници са отишли в близост до училището да си купят закуски. На връщане те са срещнали мъжа, който промърморил нещо неразбираемо и започнал да ги гони, размахвайки нож. Децата дойдоха в училището уплашени много. Веднага сигнализирахме на полицията и бяха взети мерки", казаха в четвъртък от учебното заведение.

Димитров и друг път стряскал минувачите по улиците с неадекватните си действия, замахвал с ръце, ритал с крака. Мъжът страда от години от психически проблеми, но живее сам и няма кой да се грижи редовно да си пие лекарствата. Заради това той често изпадал в кризи и буйствал.

#нож #психичноболен #Атанас Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници