Цветанов убеден: Не правя ченгеджийски номера

Цветанов убеден: Не правя ченгеджийски номера
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не визира мен в тази група за ченгеджийски номера", убедено заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия в събота сутрин, след драматичната политическа седмица, белязана от оставки на силов министър, на главен секретар на МВР и на шеф на ДАНС. Отговорът му е на репликата, изречена с възмущение от премиера Бойко Борисов в сряда - "занимават ме с ченгеджийски номера".

На въпрос кои са обаче тези "те", в каквото лице отправя обвинения премиера Борисов, Цветан Цветанов отсече, че няма как да участва в подобен сценарий и е убеден, че и Веселин Вучков няма как да се поддаде на такъв сценарий.

"Никога Веселин Вучков не би влязъл в подобен сценарий", затвърди председателят на парламентарната група на ГЕРБ. По думите му само силовият министър в оставка знае кое е натежало в него, за да вземе решение за оставката си, но все коментира, че наистина има грешка в начина, по който се подаде тази оставка.

Цветанов обаче призна, че самият той е притеснен от създалата се ситуация и това би трябвало да е състоянието на всеки един нормален политик.

"Когато в България идва на посещение директорът на ФБР, президентът на Азербайджан, когато влезе в сила новия закон за енергетиката, имаше политически консултации при президента, фокусът се измести от оставката на вътрешния министър", припомни зам.-шефът на ГЕРБ и отново определи оставката на Вучков като личен акт, който просто е съвпаднал с тези две посещения и се е създал висок градус на напрежение в политическите среди.

"Решенията на Борисов бяха много бързи, много навременни, за да се спре разрастване на спекулациите", похвали лидера си още Цветанов.

Пред Люба Кулезич той обеща, че ще помага на номинираната за нов министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Ще мога да работя добре с Румяна Бъчварова. Тя дори сама ще се нуждае от тази подкрепа както на депутатите, така и на мен като председател на ПГ на ГЕРБ", обеща председателят на герберите в парламента.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Бойко Борисов #Румяна Бъчварова #Веселин Вучков #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници