Оставката на Вучков издава напрежение в коалицията, смята Райчев

Оставката на Вучков издава напрежение в коалицията, смята Райчев
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Актът с подаването на оставката на вътрешния министър не е началото на нещо обмислено, това издава едно огромно напрежение, което има в основата на коалицията. Така коментира социологът Андрей Райчев оттеглянето от поста на шефа на МВР в ефира на Би Ти Ви. По думите му това е един огромен бас и показва кой кого изнудва в коалицията.

„ГЕРБ са големи, не се страхуват от избори, а начело на такъв кораб не е страшно дори и буря да стане, посочи Райчев. Той коментира още, че думите на премиера Борисов: "Ченгеджийски номера, държат ме за шлифера провалят най-важния ми ден" ни показва, че той много умее да страда от това, че е на власт. За мен тази оставка не е изненада“, посочи социологът.

Според него, „те”, за които говори вчера Борисов и които му спретват тези „ченгеджийски номера” са реформаторите. „Става дума за непоследователната политика на Реформаторския блок, но въпреки това коалицията няма да се разпадне”, смята социологът.

Той посочи, че нищо от обещаното като реформа досега от блока не се случва, но въпреки това хората на Радан Кънев не надигат глас и няма да бутнат правителството, а от това следва, че реформи няма да има.

„Не вярвам в теорията, че тайно зад ъгъла Местан и Борисов делят едни пари. Защо Бойко Борисов е на власт? Защото ДПС реши това преди шест месеца”, каза Райчев.

Социологът допълни, че тук има невидими за нас международни ангажименти.“Ние участваме като елемент от един много голям пъзел и сме най-близо до опасността“, прогнозира Райчев, като визира опасността в Украйна и ИД.

Според него, оставката на вътрешния министър не е организирана акция срещу кабинета, но е сериозен акт. „В решението на премиера има и невидими за нас международни ангажименти, ние сме зависими логистично от развитието на конфликта с „Ислямска държава” и Украйна”, каза още социологът.

Той бе категоричен, че конфликтът между министър и главен секретар на МВР е класически и вече сме го гледали няколко пъти. Новото е, че се случва именно при управлението на Бойко Борисов.

„Преди шест месеца ДПС направи завой надясно, оправи се с американците, подобри отношенията си с Турция и всичко това е на фона на конфликта с „Ислямска държава”. Промяната има връзка и с идването на ГЕРБ на власт”, обобщи Райчев.

#Андрей Райчев #социолог #оставка #Бойко Борисов #Веселин Вучков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници