Бъчварова: Това беше едно ритуално подаване на оставка

Бъчварова: Това беше едно ритуално подаване на оставка
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Tова беше едно ритуално подаване на оставка. Така вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира оттеглянето от поста на вътрешния министър Веселин Вучков в ефира на Нова телевизия.

По думите на Бъчварова премиерът Бойко Борисов не е знаел за намеренията на екс-шефа на МВР.

„Вчера останахме изненадани всички от оставката на Вучков, не е имало предварителни разговори“, обяви Бъчварова.
По думите й оставката е била дадена по начин, по който няма как да не бъде приета. „Изглеждаше като натиск над премиера“, посочи още тя и уточни, че няма информацията, която да посочва, че е имало избор пред премиера да избира между министъра и други назначения.

„Това беше едно ритуално подаване на оставка. Беше в края на заседанието, така че да влезе в стенограмата. Почтеността беше да идеш при премиера и да му кажеш „аз бях близо до него (Борисов – бел. ред.) и мисля, че той беше изненадан“, заяви Бъчварова и допълни, че по този начин подадена оставката е замъгли всички други събития от деня като посещението на президента на Азербайджан и шефът на ФБР.

„Премиерът никога не е казвал, че няма да освободи Лазаров и Писанчев“, заяви още Бъчварова.

Тя коментира и твърденията, че върху премиера е оказан натиск от страна на ДПС. „Защо след като гласувахме дълга с толкова гласа, сега да се притеснява от гласовете на ДПС. Няма разумно обяснение, което да обоснове тази зависимост на премиера от ДПС“, заяви вицепремиерът.

Според нея обаче не трябва да се изключва и възможността някой да използва честност и почтеност на Вучков.

По отношение на евентуалните наследници на поста, Бъчварова коментира, че сигурно още много имена ще се завъртят. „Най-добре е да е човек с профила на Вучков. Да изглежда убедително, трябва да бъде от ГЕРБ защото това е конструкцията. Имената, които се завъртяха са обичайни. Завъртяха се още когато се съставяше правителството“, посочи Бъчварова.

#Румяна Бъчварова #Веселин Вучков #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници