Кунева: Не искам да давам прекомерни надежди за Шенген

Кунева: Не искам да давам прекомерни надежди за Шенген
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И през тази пролетна сесия страните членки няма да вземат решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген. Това каза по време на блиц контрол в Народното събрание вицепремиерът Меглена Кунева.

„Не искам да давам прекомерни надежди, защото само една страна да е против и не можем да изготвим включване, а за съжаление тези страни са най-малко 4-ри към момента“, поясни тя.

Кунева изрази надежда, че ще има бързина в резултатите на България с борбата с корупцията.

"Ние охраняваме 8% от външната сухоземна граница на ЕС, разполагаме с най-модерното техническо оборудване. Имаме план за действие между МВР, МП и МВнР. Но през тази пролетна сесия страните-членки няма да вземат решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген", каза Кунева.

Тя обяви също така, че със сигурност ще бъде изграден координационен център на НАТО в София, в които ще работят 38 души. По думите й за тази цел има предвидени учения с нашите партньори от Алианса. 

Кунева коментира и оставката на вътрешния министър Веселин Вучков. По думите и мотивите му са лични.

„Има случаи, в които човек трябва да вземе своето решение“, обясни Кунева. Според нея няма да се усети никакво разклащане във сектор „Сигурност” след оставката на министър Веселин Вучков.

#Шенген #Меглена Кунева #Веселин Вучков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници