Пламен Цеков: Ще бъда диригент на НЗОК, няма да вземам бонуси

Пламен Цеков: Ще бъда диригент на НЗОК, няма да вземам бонуси
Лично аз смятам, че допълнителни възнаграждения трябва да има, но те трябва да бъдат по-скоро символични, каза Цеков, но добави, че самият той няма да взема бонуси.
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ д-р Пламен Цеков, когото мнозинството в парламента номинира за директор на НЗОК, сравни бъдещия си пост с този на диригент.

„Аз виждам ролята на шефа на Касата като диригент, който трябва да дирижира един оркестър. Ако успеем добре да сработим участниците в този оркестър, ще се получи една добра симфония. Ако не успеем, ме чака съдбата на предишните девет управители“, обясни Пламен Цеков, цитиран от „Фокус“.

Той планира да реформира екипите в Здравната каса така, че всеки ръководител на екип да носи отговорност и да отговаря за действията си.

„Всеки шеф на екип да може с достойнство да изпълнява задълженията си и хората да знаят какво могат да очакват от конкретния човек, а не само шефът на касата да отговаря“, каза още д-р Пламен Цеков.

Той заяви желание да се запознае с начина на образуване на възнагражденията в системата на НЗОК и законовата основа за акумулиране на допълнителните материални стимулирания.

Именно заради скандал с бонусите беше отстранен предишният директор на Здравната каса д-р Нели Нешева.

„Лично аз смятам, че допълнителни възнаграждения трябва да има, но те трябва да бъдат по-скоро символични, а не в такива размери, които да надвишават неколкократно основното месечно възнаграждение“, заяви още Цеков.

На въпроса дали ще взема бонуси, д-р Цеков отговори: „Не, няма да вземам“.

#Пламен Цеков #ГЕРБ #НЗОК #Здравната каса #Нели Нешева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници