Интересът на България е в Евразия, отсече Сидеров

Интересът на България е в Евразия, отсече Сидеров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Интересът на България е евразийски, евразийството е контрапункт на глобализма. България няма полза от глобализма. Ние сме част от една система, която нанася щети. Европа служи на Америка, санкциите ни носят щети, както и спирането на "Южен поток". Брюксел по никакъв начин не е доказал, че иска България да се развива, това е колонизация", убеден е лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на ТВ7 във вторник.

По думите му, Европейският съюз е пирамида, която спуска команди отгоре. "И намаляването на цената на нефта, и ниската стойност на рублата са удари от САЩ", отсече Сидеров.

По отношение на първите 100 дни от управлението на втория кабинет "Борисов", Сидеров е уверен, че Борисов е дошъл на власт с преврат. "Хората гласуваха обработени, с купени гласове. Протестите станаха форма на политиканстване и затова хората се отдръпнаха от тях", подкрепи тезата си националистът.

Все пак, той отбеляза, че има известна промяна в поведението на Бойко Борисов във втория му мандат като премиер, сега бил по-обран в изказа си. По-важното според него било обаче, че в това управление липсва визия и продължава "същото грабене".

По отношение на заема от 16 млрд. лева, Сидеров предлага да се вземат пари от бързоразвиващите се държави като Китай. По думите му, тези пари от тях трябва да се търсят, не да се чака да ни ги предложат. "Заемът става 27 млрд. с лихвите, не 16", убеден е той и добави, че от "Атака" няма подкрепят този дълг при гласуването.

Прогнозата му за управляващата коалиция е, че този заем ще я сплоти, но това няма да е добре за България.

 

 

#Волен Сидеров #Атака #България #Европа #САЩ #Бойко Борисов #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници