Стивън Хокинг горд с Еди Редмейн

Стивън Хокинг горд с Еди Редмейн
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парализираният, но брилянтен физик и космолог Стивън Хокинг поздрави Еди Редмейн за спечелването на Оскар. Актьорът получи статуетка за най-добра мъжка роля за превъплъщението му в „Теория на всичко“.

„Поздравления за Еди Редмейн за спечелването на Оскар за ролята, в която изигра мен в „Теория на всичко“. Браво, Еди, гордея се с теб.“. Това написа ученият в страницата си във Фейсбук.


При връчването на наградата, самия Редмейн посвети статуетката на всички, които страдат от амиотрофична латерална склероза, като Хокинг.

„Този „Оскар” принадлежи на всички хора по света, които се борят с АЛС. Той принадлежи на едно невероятно семейство. Аз ще бъда негов попечител и ви обещавам, че ще се грижа за него”, зави актьорът.

Еди Редмейн взе статуетката в конкуренцията на Бенедикт Къмбърбач, Брадли Купър, Стив Карел и Майкъл Кийтън.

„Теорията на всичко” проследява живота на младия Хокинг и борбата му с тежката болест. Лентата е фокусирана и върху връзката с бившата му съпруга Джейн Уайлд, изиграна от Фелисити Джоунс.

При излизането на филма самият Хокинг сподели, че играта на Редмейн в него го е накарала да обърка актьора със себе си. Ученият дори заяви, че е плакал, когато е гледал филма за първи път.

Оскар-ът е поредно признание за играта на Редмейн. Той вече грабна наградата на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) за най-добър актьор за същата роля.

#Стивън Хокинг #Еди Редмейн #Оскар #награда #учен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници