Украинските военни няма да изтеглят оръжията си

Украинските военни няма да изтеглят оръжията си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Украинските военни чакат пълно прекратяване на огъня от страна на проруските сепаратисти, преди да изтеглят тежкото си въоръжение от фронтовата линия, съобщи АФП.

"Докато украинските позиции продължават да са под обстрел, не може да се говори за изтегляне на оръжията", написа във фейсбук военният говорител Владислав Селезньов.

Сблъсъците са намалели значително, но сепаратистки бойци са опитали да щурмуват село източно от стратегическото пристанище Мариупол, което се контролира от правителството.

Сепаратистите обявиха в неделя, че са постигнали споразумение с Киев за изтеглянето на оръжията и то ще приключи до 7 март 2015 г.

В събота в Донбас започна размяната на пленници между украинската армия и сепаратистите. Разменени са 52 пленени бойци срещу 139 украински военни. 

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон обмисля да наложи нови „сериозни санкции“ на Москва заради нарушенията на примирието. 

Спирането на огъня бе договорено на 12 февруари в Минск след преговори с участието на "нормандският формат" - ръководителите на Русия, Украйна, Германия и Франция,  но бе забавено от сраженията за Дебалцево.

#Украйна #изтегли #оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници