САЩ проверява как авторите на приложения защитават личните данни на потребителите

САЩ проверява как авторите на приложения защитават личните данни на потребителите
A A+ A++ A

След като проблемът с приложенията за iOS, които пазят данните на потребителите без разрешение, излезе на бял свят, Американският конгрес реши да се самосезира и да провери каква е наистина ситуацията. Разбира се, проблемът не е, че приложенията използват информацията неправомерно, тъй като за момента поне подобна информация не е известна, но те я получават и пазят, без да уведомяват за това потребителите, и още повече - без да искат тяхното разрешение за това.

Първоначално Щатският конгрес се обърна към Apple с искане на подробности за политиката и практиките на компанията за опазване на личните данни на потребителите. След като от правителството не се задоволиха с първоначалния отговор на компанията, питанията продължават. Според информация на TheNextWeb обаче Apple не са единствените, които трябва да дават обяснения. Според публикацията от Конгреса са изпратили писма до 34 компании, чиито приложения се разпространяват в категорията "Социални мрежи" в магазина за приложения на Apple.

Компаниите трябва да предоставят информация за това как спазват политиката на Apple за опазване на личните данни. Сред приложенията, за които Конгресът търси подробна информация, са Twitter, Tweetbot, FoodSpotting, Turntable.fm, Trover, Instagram, Path, Facebook и Soundcloud. Tweetbot са публикували пълния текст на писмото, което са получили, и ако искате, можете да се запознаете с повече подробности по случая.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници