Орешарски е виновен за зверското забавяне на АМ "Струма", убеден е премиерът

Орешарски е виновен за зверското забавяне на АМ "Струма", убеден е премиерът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов проведе обстойна инспекция на лот 4 на автомагистрала "Струма", след като откри в Сандански VІ-ти зимен университет под наслов „Можем в България” в събота. 

Причината за забавянето е на първо място едногодишното управление на кабинета „Орешарски”, който той нарече „експериментът” – Орешарски, липсата на финанси и безхаберието са довели до тази ситуация. След направената инспекция Бойко Борисов заяви, че последните километър и половина до митницата не могат да бъдат двулентов път, както бе предвидено, а трябва да бъде изграден четирилентов. Промяната се налага, тъй като при наличието на двулентов път, огромните задръствания по трасето ще продължат.

По думите на Борисов така, както са го оставили, така са го и заварили. "Забавянето е зверско", категоричен е той.

Премиерът добави, че в понеделник ще се проведе среща при финансовия министър Владислав Горанов между Агенция „Митници” и Агенция „Пътна инфраструктура” за уточняване и прехвърляне собствеността на трасето.

По-рано през деня, Борисов обеща проблемният участък на лот 4 от магистрала "Струма" да бъде открит през август или най-късно до края на годината.

#Бойко Борисов #магистрала #Струма #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници