Не съм взела и 1 стотинка от ДПС, друга партия или фондация, заяви продуцентката на "Дякон Левски"

Не съм взела и 1 стотинка от ДПС, друга партия или фондация, заяви продуцентката на "Дякон Левски"
A A+ A++ A

Продуцентката на скандалния филм за Левски Златина Филипова отхвърли намеците за скрито финансиране от партийните централи на ДПС и БСП и се закле, че е вложила 2 млн. лв. лични пари в производството на филма.

Не съм взела и 1 стотинка от ДПС, друга партия или фондация, заяви продуцентката в предаването "Дикоф" по Нова тв.

Ден по-рано в друго предаване журналистът Росен Янков и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов развиха тезата за скрито политическо послание, за политическа поръчка, изпълнена с филма "Дякон Левски".

Според Росен Янков лентата е "родена от целувката между Лютви Местан и Сергей Станишев на Орлов мост". Той се обоснова с факта, че перите за филма идват от пластичния хирург Златина Филипова, чийто син има роля в него. А тя работи в Абу Даби.

"Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен. Това е един турски възглед. Ако бях турчин, щях да го харесам. Този филм е правен за турците в България", каза  Росен Янков.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък критикува представянето на Димитър Общи като олигофрен с македонски диалект. "А той е от Косово, където не говорят на такъв диалект", обърна внимание войводата, който е историк по образование.

Филипова репликира, че е решила да налее пари във филма, едва след заснемането на епизодите, в които синът й играе малкия Левски, а не преди това.

 

На обвиненията, че "Дякон Левски" е продукт, в който историята липсва, че е пълен с измислици и фалшификациии, и двамата - режисьорът Максим Генчев и продуцентката Златина Филипова - отговориха, че не са търсили ефекта на документален филм.

Критиците ни нека почетат повече документи, спомени и литература по въпроса, препоръча Максим Генчев, който е готов да защити всяко свое режисьорско тълкувание. Дори псувнята в реплика на Апостола, коато по думите му "не е агресивна, не е ицостоичковска".

#Дякон Левски #Максим Генчев #Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници