Снежни бури блокираха трафика в Турция

Снежни бури блокираха трафика в Турция
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Силен снеговалеж отмени над 800 полета в Турция. Лошото време парализира движението в Истанбул. Отменени са полети с направление Европа, Близкия изток и Африка. Съобщава се за един самолет, излязъл извън пистата, пострадали няма.

Турските авиолинии обявиха, че клиентите, закупили билети до 18 февруари могат да ги върнат или да ги презаверят безплатно за друга дата, но не по-късно от 5 март.

Снеговалежът хвана неподготвени и шофьорите в Истанбул. Задръстванията по основните пътни артерии бяха километрични. По спирките на градския транспорт се бяха събрали пътници в очакване на движещите се с огромно закъснение автобуси. Някои предпочетоха да се приберат пеша.

Хаосът, причинен от снега продължава вече два дни. Заради снежната буря беше спрян трафика през Босфора. Отменени бяха и много фериботи.

Кметът на Истанбул обяви, че заради хлъзгавите пътища са станали 800 катастрофи. Според него местните власти не са си свършили работата качествено, защото шофьорите масово не спазвали правилата на пътя и блокирали движението в лентите на градския транспорт, което причинило закъсненията и затруднило достъпа на снегопочистваща техника.

#Турция #летища #сняг #трафик #катастрофи #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници