Кадиев: Докато се гласуваше дълга, Владислав Иванов бе на пчеларско изложение

Кадиев: Докато се гласуваше дълга, Владислав Иванов бе на пчеларско изложение
Георги Кадиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малко съм смутен от решението на ГЕРБ да прати в временната анкетна комисия, която да провери работата на пенсионноосигурителните дружества, точно Владислав Иванов, който отсъстваше при гласуването на 16 млрд лева дълг в бюджетна комисия, понеже бил на "изложение на пчелари в Плевен"... Заради него Менда Стоянова изманипулира кворума, като призна неговия глас, а не призна гласа на болния Търновалийски. Нищо против пчеларите, нищо против ловци, земеделци и т.н. Но все пак 16 млрд лева са по-голям приоритет, заяви депутатът от БСП Георги Кадиев.

"Приветствам гласуването на временна анкетна комисия, която да провери работата на пенсионноосигурителните дружества. За мен тя е вот на недоверие към способността на бюджетна комисия и ГЕРБ да оказват ефикасна защита на обществото от слаби регулатори. Приветствам и това да е на паритетен принцип и да се ръководи от опозицията. Нямаме нужда от поредна комисия, която да прави чадър над бивши депутати от ГЕРБ, днес шефове на надзорни органи“, коментира Кадиев на страницата си във Фейсбук.

Коментарът е по повод приетото от Народното събрание предложение на БСП и Реформаторския блок и със съгласието на ГЕРБ за създаване на временна анкетна комисия, която да провери работата на пенсионноосигурителните дружества, управляваните от тях фондове и надзора над тях. Председател на новото звено ще е Корнелия Нинова от БСП, а неин заместник ще е Настимир Ананиев от Реформаторския блок.

#Георги Кадиев #Кадиев #БСП #ГЕРБ #Реформаторския блок #Корнелия Нинова #Настимир Ананиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници