Ген. Атанасов излезе с нови факти около аферата "Червеи"

Ген. Атанасов излезе с нови факти около аферата "Червеи"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В София във всяко едно районно полицейско управление има т.нар. отдели „Ентел”. Това са научнотехнически лаборатории. В тях работят криминалисти и експерти, които са най-малко 4 души в управление, тъй като са на смени. Всички тези хора ежедневно са били изпращани на протестите да филмират участници вътре."

Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия в събота. Той обясни, че в 9 районни управления, минимум по 4 души на смяна, това прави около 36 души.

„Тази огромна продукция, която е била произведена къде е?”, попита ген. Атанасов. Той апелира към министерство на вътрешните работи да извърши проверка и да установи дисковете, филмите, снимките и всичко това нещо къде се намира. По думите му, следенето е било комплекс и мероприятия.

Информацията за разработката „Червеи“, за която той първи съобщи, е извадена от на светло предварително от някой, който е разполагал с нея, категоричен е Атанасов. Генералът си обясни тези действия с това, че скоро информацията е щяла да стане достояние на парламентарните комисии.

Според него разработката „Червеи“ е част от пъзела на нещо много голямо.

„Този случай показа, че има две паралелни системи в службите. Информацията по разработката „Червеи“ е отишла в някоя новосформирана библиотека, така да се каже. А човекът, който ръководи едната от двете системи е и човекът, който държи ключа за тази библиотека“, заяви метафорично Атанасов.

#Атанас Атанасов #червеи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници