Пускат "Спондж Боб" на български (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пускат "Спондж Боб" на български (СНИМКИ+ВИДЕО)
A A+ A++ A

Първите книжки за Спондж Боб излизат на български. "Спондж Боб Квадратни гащи“ е американски анимационен сериал, създаден от морския биолог и аниматор Стивън Хиленбърг.

Филмчетата разказват смешни и чудати истории за едноименния герой и приятелите му, които живеят в подводния град Бикини Ботъм. Сценариите са на екип от професионалисти: Стивън Хиленбърг, М-р Лорънс, Пол Тибит, Дан Повънмир, Дерек Драймън и Стивън Банкс.

Първото филмче от поредицата е излъчено на 1 май 1999 г.

По анимирането и производството на един епизод работят съвместно около 50 души. 

С годините популярността на поредицата й отрежда привилегировани позиции в медиите и броят на лицензионните договори започва да расте главоломно. Сериалът има най-висок рейтинг от всички поредици, излъчвани по "Никелодеон".

От финансова гледна точка

"Спондж Боб Квадратни" гащи е най-успешният проект на MTV Networks

От франчайзинг са генерирани 8 милиарда щатски долара приход за Никелодеон.

Любпитното е, че Спондж Боб в началото се е казвал Спондж Бой (момчето Спондж), а поредицата щяла да носи името SpongeBoy Ahoy! (Спондж Бой, привет!), но после променят името и днес Спондж Боб Квадратни гащи (SpongeBob SquarePants) е запазена марка.

Сериалът е носител на най-различни награди, включително 6 награди "Ани", 8 награди "Златна ролка",

две награди "Еми"

12 награди „Избор на децата” (Kids' Choice Awards) и 2 две детски награди БАФТА.

Съдържанието на книжките от поредицата за Спондж Боб Квадратни гащи следва съдържанието на филмчетата. Проектът на MTV и техния специализиран канал "Никелодеон", които стоят и зад знаменитата серия за Дора Изследователката, е сред най-гледаните и обсъждани детски поредици през последните години.

Пълнометражният филм „Спондж Боб: Гъба на сухо” е по кината у нас на 20 февруари.

Да танцуваш със звезда

Перла гледа по телевизията любимото си танцово шоу, когато г-н Рак разпознава водещия. Оказва се, че е негов приятел! Г-н Рак и дъщеря му Перла решават да организират състезание по танци в ресторант „Хрупкавият рак”. И става тя една! Санди иска да спечели с тексаски тустеп. Омарът Лари репетира ча-ча. Само Патрик, морската звезда, не може да танцува! Как мислите, кой ще му помогне?

Спондж Боб се прави на клоун

В тази изключително увлекателна книжка за четене Спондж Боб изпада в отчаяние заради един свадлив клиент. Възможно ли е ракбургерите му да не са идеални? Трудно ни е да повярваме в това. Но Спондж Боб решава да напусне ресторант „Хрупкавият рак” – чувства се недостоен да работи повече там. Ще успее ли звездният готвач на Бикини Ботъм да намери удовлетворение под купола на цирка?

Пиратски пъзели!

Гигантски пъзели, лабиринти и други изненади! Над 100 стикера!
Присъединете се към Спондж Боб, Патрик и техните подводни приятели в тази гигантска книжка за оцветяване, богата на изненади! Порестият добродушко не само ще излезе в открито море, но ще стане капитан на пиратски кораб и дори ще се срещне с Летящия холандец! Раздвижете фантазията, ползвайте изображенията като ориентир и нарисувайте пиратски костюми за Спондж Боб и Патрик. Бъдете нащрек за Сепия и Планктон! Дечицата на възраст от 3 до 7 години ще се зарадват на вградената дръжка, която позволява да носят приключенията навсякъде със себе си.



 

 

#литература #книга #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници