САЩ изпращат в Европа 12 реактивни щурмови самолети и войници

САЩ изпращат в Европа 12 реактивни щурмови самолети и войници
Снимка: commons.wikimedia.org
A A+ A++ A

Военни и въздухоплавателни средства на САЩ ще бъдат разположени в базата на Военновъздушните сили в Шпангдалем в Германия. Военната част трябва да е там до края на февруари, съобщава Sargs.lv.

Тези мерки имат за цел да се подобри функционирането на програмата Atlantic Resolve, която цели провеждане на въздушни учения със съюзниците от НАТО, за да подобрят съвместимостта.

Военновъздушните сили на САЩ ще изпратят в Европа 12 реактивни щурмови самолети A-10 "Thunderbolt II" и около 300 войници, които след преключване на ученията ще бъдат изпратени в Балтийските страни.

"Това е още един начин да се увеличи присъствието на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и нашите съюзници да разберат, че сигурността в Европа е наш приоритет", заяви заместник-командирът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Африка, Том Джоунс.

След завършване на ученията в Германия самолетите се отправят към други страни от Източна Европа, която са членки на НАТО.

Това е първото по рода си събитие в Европа, което ще направят Военновъздушните сили на САЩ. То ще продължи около шест месеца. Такива операции се провеждат в Тихия океан от 2004 г. насам.

#САЩ #Германия #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници