Правозащитници на протест срещу "50 нюанса сиво"

Правозащитници на протест срещу "50 нюанса сиво"
Плакат на филма по време на кино фестивала в Берлин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Членове на правозащитни организации, обединени в групата "50 нюанса сиво" е домашно насилие" планират протест на премиерата на филма в Лондон този четвъртък. На събитието ще присъстват и звездите на филма Дакота Джонсън и Джейми Дорнън.

Според ръководителката на организацията Натали Колинс филмът, разказващ любовната история между студентка и обсебен от мазохистичния секс бизнесмен, ще стимулира домашното насилие.

"Ако той не беше богат и много красив, дали това поведение щеше да е нормално? Дали е романтично, когато някой проследява телефона ти, когато някой знае къде живееш, преди да си му казала, продава единственото ти транспортно средство или купува компанията, в която работиш?", пита Колинс.

Тя уточнява, че не е против филма и книгата като цяло, а против това да се идеализира поведение, характерно за домашното насилие.

Друга подобна кампания в САЩ на организация срещу домашното насилие, наречена "50 долара вместо 50 нюанса", насърчава всеки, който иска да гледа филма, да дари стойността на билета за благотворителност.

#50 нюанса сиво #домашно насилие #протест #премиера #филм #Лондон #Дакота Джонсън #Джейми Дорнън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?