България не е заплашена, успокои Митов

България не е заплашена, успокои Митов
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България не е заплашена и ние не се готвим да нападаме никого. Това стана ясно от думите на външния министър Даниел Митов по повод притесненията заради кризата в Украйна.

"Страната ни не се готви да воюва с когото и да е било, нито има според нашата оценка намерение от страна на който и да било да воюва с нас. Обаче създава се ситуация на паника, която граничи с криминалното. Това трябва да престане, защото не може да паникьосваме българските граждани излишно“, посочи Митов цитиран от БГНЕС.

По думите му има учения, които се подготвят и тези учения си вървят всяка година, под различна форма. „Няма причина да се смята, че България е заплашена и че България ще нападне някого", уточни външният министър.

Според него един Координационен център, в който „има 40 човека, 20 от които са българи, не може да бъде заплаха за никого".

"Не смятам, че някой ще напада България, но ако председателят на БСП Михаил Миков смята, откъде накъде България трябва да се снишава по тодорживковски", репликира българският дипломат №1 относно изявлението на Миков, че "Москва може да удари България".

В същото време стана ясно, че БСП провежда протест против разполагането на чужди войски у нас. Недоволството е насочено и срещу санкциите, наложени на Русия. Протестът е под надслов: "С Европа, но никога срещу Русия". Около 500 души се събраха на протеста.

#Даниел Митов #България #заплашена #войски #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници