Плевнелиев: Ще се скарам с всеки, който не работи по националните приоритети

Плевнелиев: Ще се скарам с всеки, който не работи по националните приоритети
Имам много честни и прями отношения с премиера Бойко Борисов. Много пъти съм му казвал „не“, заяви президентът Росен Плевнелиев (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че е готов да се скара с всеки, който не работи по националните приоритети.

„За мен не е важно кой, какво и какви битки с кого води. Но за мен е изключително важно по националните приоритети да се работи в правилната посока. Ако обаче политическите партии противоречат на националните приоритети, ако пречат на движението по тях, аз ще се намеся", обясни държавният глава, цитиран от „Фокус".

Той определи своя подход като „различен и елементарен".

Сред националните приоритети Росен Плевнелиев изреди енергийна сигурност, енергийна ефективност, електронно правителство, работещи институции. Държавният глава подчерта, че се бори „с аргументи" за проекти, които имат смисъл, и ще търси конкретни решения.

„Аз не политизирам и не водя политически битки. Имам много честни и прями отношения с премиера Бойко Борисов. Много пъти съм му казвал „не", много пъти сме сядали и сме решавали", категоричен беше Росен Плевнелиев.

Той изрази позицията си в отговор на коментар на лидера на ДПС, че до три месеца държавният глава рязко ще се разграничи от премиера Бойко Борисов.

Според информация на в. „Труд" Доган прогнозирал разрива в неофициален разговор на 16 март, когато участвал в Училището за политика „Димитър Паница".

Пред участниците в националната програма лидерът на ДПС заявил, че търсенето на морал в политиката е вредно за държавата, защото за качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

В началото на март Росен Плевнелиев се срещна с ръководството на ДПС по време на месеца на политически консултации, който проведе с всички партии. Тогава Ахмед Доган заяви, че визитата му в президентството е знакова, защото не е имал такава от години, и не скри, че е впечатлен от инициативата на Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #национални приоритети #Бойко Борисов #енергийна сигурност #енергийна ефективност #електронно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници