Четвъртият мобилен оператор се кани да пусне гласова услуга през лятото

Четвъртият мобилен оператор се кани да пусне гласова услуга през лятото
A A+ A++ A

Според информация на "Капитал" “Макс” в момента усилено форсира търговския си старт като четвърти мобилен оператор. Както е известно телекомът от половин година предлага мобилен интернет през своята LTE мрежа, но към момента все още няма в портфолиото си гласови услуги. Собственикът на телекома Даниел Купсин в момента усилено работи по въпроса за предлагането именно на тази услуга, за да може телекомът да излезе пълноценно на пазара.

Вече стана ясно, че тестовете на гласови услуги в мрежата на “Макс” са преминали успешно, но за съжаление това все още не решава проблемите на новия играч. В момента LTE мрежата на оператора покрива твърде малка част от територията и населението на страната, за да може да бъде конкурентна на утвърдените играчи, а Даниел Купсин към момента очевидно няма ресурс да изгради мрежа, която да покрива поне 90% от територията на България. Решението на проблема би било споразумение за национален роуминг с един или повече от другите съществуващи оператори.

Според "Капитал" обаче преговорите в тази насока са трудни и шанс за споразумение в близките месеци има само с “Мтел”. Към момента Telenor са в процес на модернизация на собствената си мрежа и не са склонни да я споделят с други, докато в БТК има сериозни спорове около собствеността, което затруднява подобна сделка с трета страна като “Макс”. Към момента Даниел Купсин има и План Б в случай, че преговорите ударят на камък и той е решение на проблема по съдебен път. Това обаче сериозно ще забави старта на гласовата услуга на Макс Телеком, който е планиран за лятото, и едва ли е желаното решение на проблема.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници