Фейсбук яде работно време, затова: Вън от компютрите!

Фейсбук яде работно време, затова: Вън от компютрите!
Снимка: БГНЕС архив
A A+ A++ A

Фейсбук е преценен като „губи време“ и отвличащ общинските служители от техните задължения, затова достъпът им до социалната мрежа е ограничен. Това е една от мерките за повишаването на ефективността и компетентността на чиновниците в хасковската община, които се обучават на работоспособност по специален проект до края на август, съобщава местното електронно издание Хасково.нет.

В този период 193-ма служители или 77 % от целия състав на администрацията /250 души/ ще трябва да се научат как да повишат личната си ефективност, професионалната си компетентност и да работят с рискови групи граждани.

Фейсбук яде работно време, затова е аут от компютрите, но сайтовете са достъпни за четене, успокоиха от общината.

Но социалните мрежи лесно могат да се заменят с обикновен имейл, когато трябва да се изпрати някаква важна информация. Разните споделяния са глупости, поне в работното време. Мярката, между другото, е прилагана и в други държавни служби, а и в много частни фирми.

Обучението на общинарите обаче няма да включва само изхвърлянето на времеядни процедури за правене на нищо, като лафчето във Фейсбук. За 122 хиляди лева чиновниците ще бъдат подготвени да работят със специфични/рискови групи потребители, като под такива се разбират онези, които са неграмотни, не владеят български и са тотално незапознати какво е административна услуга.

Общинарите трябва да напреднат и в юридическата обосновка на изпълняваните от тях услуги, защото се предполага, че на гражданите не им е работа да следят всички новости в законодателството и да са в крак с процедурите. Освен професионална компетентност, служителите трябва да подобрят и комуникацията си с потребителите на услугите. „Като за начало да се усмихват повече“, изясни Кръстина Мандаджиева в отговор на нарочно питане - как ще се подобри обслужването след овладяването на точно тези умения.


                                       

#Фейсбук #общински служители #ефективност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници