Заради скандал шефът на Столичното следствие напусна поста

Заради скандал шефът на Столичното следствие напусна поста
Петьо Петров Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Петьо Петров, завеждащ Следствения отдел към Софийска градска прокуратура, е подал заявление за освобождаване от поста, съобщиха от прокуратурата.

Градският прокурор Христо Динев го освободи като завеждащ Следствения отдел.

Временно, до определяне на титуляр, ръководството на Следствения отдел е възложено от градския прокурор на негов заместник.

Петьо Петров е подал заявление до главния прокурор. В него уведомява, че предвид решение на Върховния касационен съд в което се твърди, че става дума "за емблематичен пример на полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на свидетеля П. Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение", той моли да се извърши "пълна проверка, която да изясни всички факти и обстоятелства по случая и действията на абсолютно всички длъжностни лица от всички посочени в решението институции - МВР, ДАНС, прокуратура, без оглед и значение на длъжностите, които са заемали към онзи момент, както и понастоящем".

Петров бе основен прокурорски свидетел по делото "Цонев, Сантиров, Пoпов" Петьо Петров е правил всичко възможно, за да инсценира и задейства корупционна схема, целяща да дискредитира тримата подсъдими. Това е основният извод в мотивите на съдебния състав на Софийския апелативен съд, с които съдиите потвърждават оправдателната присъда на подсъдимите. Бившият военен министър Николай Цонев, съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов са подсъдими за даване на подкуп. Според прокуратурата Цонев в съучастие с Попов и чрез Сантиров е трябвало да предаде на следователя Петьо Петров 20 000 евро подкуп, за да смачка дело срещу бившия военен министър.

#Петьо Петров #Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници