Павлова: Санирането няма да се извършва от фирми на ГЕРБ, ще има конкурси

Павлова: Санирането няма да се извършва от фирми на ГЕРБ, ще има конкурси
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Санирането няма да се извършва от фирми на ГЕРБ. Общините са тези, които ще организират конкурсите. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в ефира на Би Ти Ви.

По думите й тези твърдения са поредното „политиканстване“.

„Инженерингът има част строителство и част проектиране. Категорично е посочено, че не трябва да се приемат проекти, които са най-евтини. Министърът обясни, че е предвидено, който си е сложил изолация, да бъде замервана и ще се оценява. При нужда можело да се подобри по програмата за енергийна ефективност.

Павлова посочи още, че сме социална държава и санирането е социална политика и е нужно да сме солидарни, тъй като има само 1 млрд. лв. отпуснати. Тя категорично подчерта, че не може да бъдат отнемани санирани апартаменти, заради задължения.
„Сдружение на собствениците трябва да има. Те ще са контрола на строителите и ще са гаранция на строителството“, подчерта Павлова.
По думите й, когато трябва да се избира между няколко сгради първо ще се санират най-старите. „Понеже стартираме с един милиард, който е недостатъчен за всички, затова сме дали възможност с предимство“, коментира регионалният министър.

Павлова посочи, че не може да се каже с точност колко сгради ще бъдат санирани. „Затова е важно колкото се може повече да направим, докато има финансиране. Няма проблем с критериите и програмата е максимално справедлива“, увери тя.

По думите й има възможност догодина към този фонд за санирането да се добавят още 300 милиона.

#Лиляна Павлова #саниране #ГЕРБ #общини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници