Военният министър нарече слуховете за мобилизация "спекулации"

Военният министър нарече слуховете за мобилизация "спекулации"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военният министър Николай Ненчев опроверга информацията, че са изпратени повиквателни за мобилизация - по думите му това са писма от списък с около 3000 души, за да се разбере дали тези хора са в страната и дали на тях може да се разчита. "Тази актуализация на списъците се прави в различни военни окръжия, понякога се прави няколко пъти в годината", успокои още той и нарече слуховете за мобилизация "спекулации".

"Това се прави периодично, но няма основания за безпокойства в тази посока. Като че ли от Русия идва създаването на истерия по отношение на война", съобщи още министърът в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник. Той добави, че партия "Атака" също нагнетява напрежение по отношение евентуална мобилизация.

По негово мнение организираното политическо говорене по въпроса за мобилизация е най-обезпокоителното, дори предположи, че има организиран информационен пропаганден център с цел объркване, сякаш се готвят военни действия с Русия или Украйна.

По отношение на техниката в армията, Ненчев потвърди, че тя не е съвместима със стандартите на НАТО. "Ние като военно формирование сме част от НАТО, не става въпрос за бази, а за координационен център в София с 50 военнослужещи, половината от които ще са българи, а другите - чужденци", изясни въпросът за център на НАТО у нас министърът.

 

#Николай Ненчев #НАТО #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници