Нов опит за атентат над Ердоган, този път със самоделни бомби

Нов опит за атентат над Ердоган, този път със самоделни бомби
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден опит за атентат над турския президент Реджеп Тайип Ердоган, този път в Анкара, съобщи ТАСС. Две самоделни бомби избухнаха край кортежа на президента.

Първата експлозия станала половин час преди колите на държавния глава да минат по пътя към новата му резиденция в квартал “Чанкая”. Втората гръмнала четвърт час след това.

Взривните устройства избухнали в градината на блок близо до резиденцията. Полицията установила, че бомбите били поставени в три пластмасови бутилки, едната обаче не се взривила. Силата на взривните устройства не представлява голяма заплаха.

Припомняме, че това не е първата атака срещу турския президент. Само преди дни кола-бомба се взриви пред хотела, в който той отседна ден по-късно, по време на посещението си в Сомалия. В момента на взрива в сградата се е намирала делегацията на турската страна. 

В началото на януари пък полицията в Истанбул арестува въоръжен мъж пред офиса на Ердоган, като задържаният носил автомат и пистолет. Той започнал да стреля срещу сградата, след което хвърлил ръчна граната, която обаче не избухнала.

През 2011 и 2013 г. пък неизвестни стреляха по кортежа на турския президент в различни турски градове.

#Ердоган #Турция #Истанбул #Анкара #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници