Атаките срещу мюсюлмани и евреи нараснаха, алармират от ЕС

Атаките срещу мюсюлмани и евреи нараснаха, алармират от ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс предупреди, че Европейският съюз е застрашен от покачващи се нива на екстремизъм и нетолерантност, насочени към евреите, мюсюлманите, хомосексуалните и дори жените, съобщава „Франс прес".

„Има нарастване на антисемитизма, има нарастване на ислямофобията, има нарастване на хомофобията", каза Тимерманс пред депутати на среща в латвийската столица Рига. "Има хора, които оспорват позицията на жените в европейското общество", добави той.

След терористичното нападение срещу френското списание „Шарли ебдо" в началото на януари, многократно се увеличиха атаките срещу мюсюлмани във Франция. 128 нападения са регистрирани за две седмици, почти същият брой за цялата 2014 година, според Националната обсерватория на Франция срещу ислямофобията. Увеличени са също и нападенията срещу евреи.

"Не можем да позволяваме повече това да се случва. Трябва да поставим на преден план върховенството на закона, това е в центъра на нашата европейска дискусия, защото ако нямаме това, нямаме нищо", продължи той.

„Ако евреите в тази Европа не се чувстват като у дома си, с Европа е свършено. Ако евреите вярват, че тяхното бъдеще не е в Европа, Европа няма бъдеще. И това се отнася също за мюсюлманите и другите малцинства. Ако хомосексуалистите смятат, че трябва да се крият заради дискриминация, ние нямаме бъдеще в Европа", добави той.

#мюсюлмани #ЕС #евреи #ислям #Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници