Кунева премина стрес тест в студиото но бТВ

Кунева премина стрес тест в студиото но бТВ
A A+ A++ A

Вицепремиерът Меглена Кунева защити умело поста си на отговарящ и за силовите ведомства: прожектор се срути върху нея в предаване на живо от студиото на бТВ, но интервюто не бе провалено. "Преминах стрес теста", пошегува се Кунева.

Вицепремиерът по европейските политики и институционални въпроси коментира оценките в най-новия доклад на Европейската комисия за България. „След 8 години и 14 доклада най-трудно е да повярваш, че може следващият път да го направиш различно. Когато подписвахме договора през 2005 г., имахме по-положителни доклади, което означава, че има регрес в някои области. Въпросът е кой колко енергия може да вложи в този процес, не бива да се отчайваме. Трябва да съберем сили и да направим това най-трудно упражнение”, каза тя.

По повод на призива на главния прокурор Сотир Цацаров политиците да се въздържат от критики срещу магистратите, вицепремиерът подчерта, че „всеки трябва да поеме отговорността си”.

„Нека да отделим една отговорност от друга. Когато става дума за съдебна власт, трябва да обясним кой е по-виновен – който оказва натиск или който позволява оказването на такъв натиск. Нека някой политик или магистрат да каже дали е получил обаждане от мен – аз поемам собствената си отговорност. Не би ми минало през ум – дълбоко презирам подобни неща”, заяви Кунева.

"Доскоро финансовата ни дисциплина беше перфектна. Партньорите казват, че има доверие в нас. Когато обаче стане въпрос за Шенген, отговорът е, че няма пълно доверие", продължи тя. Според нея Шенген ще промени отношението към България – "време е Европа да изрази доверието си към България".

Кунева отклони въпрос за назначението на Яне Янев като съветник на премиера Бойко Борисов в областта на борбата с корупцията. „Не мога да отговоря на въпроса каква ще бъде неговата добавена стойност. Премиерът има право да назначи за свой, подчертавам свой, съветник когото поиска. В много страни това се нарича чатен офис, така че той има право да избира”, заяви Кунева.

#Меглена Кунева #прожектор #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници