Със серията Galaxy A Samsung отново обръща поглед към метала

Със серията Galaxy A Samsung отново обръща поглед към метала
A A+ A++ A

През втората половина на миналата година се появиха първите признаци, че Samsung се вслушва в желанията на потребителите по отношение на използваните материали в производството на смартфоните и възнамерява да направи някои промени. Galaxy Alpha предложи метална рамка, която по-късно се появи и в Galaxy Note 4, но високата цена на смартфона определено не работеше в негова полза. Това се промени с дебюта на серията Galaxy A, която засега включва три модела, два от които вече се продават и в България. На специално събитие в магазина на Samsung в столичен търговски център успяхме да прекараме известно време с моделите Galaxy A3 и А5 и сме готови да споделим повече впечатления за тях.

Устройствата развиват допълнително започнатото от Galaxy Alpha и предлагат корпус, който е изцяло изработен от метал. Това на свой ред води до използването на вградена батерия, което със сигурност няма да се хареса на някои потребители, но за сметка на това смартфоните оставят онова премиум усещане, което стимулира Samsung да им постави и по-висока цена. Дизайнът е характерен за компанията, а за изработката можем да кажем само суперлативи. Металната повърхност е обработена прецизно, а текстурата й е такава, че предотвратява изплъзването на телефона от ръката. Устройствата са впечатляващо тънки и леки и определено се открояват сред продуктите на корейците. След малко повече от месец ще разберем дали технологията ще намери място и в Galaxy S6.

Двата смартфона ще са налични от тази седмица в различни цветове в предложенията на трите мобилни оператора и според представител на Samsung са насочени към младата аудитория, която държи повече на стила, отколкото на техническите характеристики. Затова и логично основния акцент попада върху предната 5МР камера, която е снабдена с допълнителни функции за запечатване на по-качествени селфи снимки. На разположение са няколко функции за разкрасяване, опция за запечатване на панорамни селфита, режим за използване на основната камера за селфи снимки с напътствия чрез вибрация, създаване на анимиран GIF и др. Смартфоните работят пъргаво и предлагат познатия интерфейс TouchWiz, така че за потребителите на Samsung няма да има особени изненади.

В хардуерно отношение Galaxy A5 предлага 5” 720p Super AMOLED дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 410 с честота 1.2GHz, 2GB RAM, 13МР основна камера, 16GB памет, microSD слот и батерия с капацитет 2300 mAh. Galaxy A3 на свой ред включва 4.5” qHD (540х960) Super AMOLED дисплей, 8МР камера, 1.5GB RAM, същия процесор и 1900 mAh батерия. Единствената ни забележка е свързана с цената на телефоните – при свободна продажба Galaxy A3 струва около 550 лв, а Galaxy A5 е с 200 лв. по-скъп, което ни се струва завишено на фона на техническите характеристики. Това означава, че другия представител на серията – Galaxy A7, ще е на цена около 1000 лв, което ще го прави по-скъп дори от сегашния флагман Galaxy S5.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници