Добрев „омърсен” от слуховете за дипломите му

Добрев „омърсен” от слуховете за дипломите му
В четвъртък се появиха публикации в медиите за съмнения в истинността на образованието на Добрев. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев сподели, че се чувства омърсен от слуховете, че дипломите му за завършено образование са фалшиви.

„Не мислех, че може чак дотам да се преекспонират нещата. Един слух да се превърне едва ли не във водеща новина", заяви министърът по Дарик радио в събота.

В четвъртък се появиха публикации в медиите за съмнения в истинността на образованието на Добрев.

От Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) обявиха, че „подобни твърдения категорично не отговарят на истината", а до медиите бяха изпратени сканирани дипломите за висше образование на министъра.

Уеслеанският университет не е много известен в България, но е един от най-добрите в САЩ в желаната от Добрев научна сфера, каза самият той.

„Кандидатствах в 30-40 университета. Този беше най-добрият, в който ме приеха и затова реших да уча там. Дори бях приет на пълна стипендия", уточни министърът.

Попитан за твърденията, че в регистрите на университета не фигурира неговото име, той обясни, че всъщност няма такъв регистър на университета.

„Няма такъв регистър на университета. В страницата на университета обаче има телефони, имейл, централна служба по регистрацията. Всеки може да се обади там и да попита. Пиарите ни изпратиха дипломата на медиите, за да видят как се изписва правилно името ми на английски. Може би някой е направил грешката да спелува името ми грешно на английски или пък това е абсолютна спекулация", каза още Делян Добрев.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #дипломи #образование #Министерство на икономиката #енергетиката и туризма #МИЕТ #България #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници