Кери, Хамънд и външни министри обсъждат действия срещу "Ислямска държава"

Кери, Хамънд и външни министри обсъждат действия срещу "Ислямска държава"
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

В Лондон американският държавен секретар Джон Кери и британският му колега Филип Хамънд ще водят среща на страните от коалицията срещу радикалната групировка "Ислямска държава". В еднодневния форум се очаква да участват външни министри от около 20 страни, включително арабски.

В същото време, правителството на Япония заяви, че заложническата криза е поставила страната в трудно положение, но тя няма да се поддаде на исканията на джихадистите.

Припомняме, че от "Ислямска държава" разпространиха видеозапис с двама японски заложници във вторник и поискаха до 72 часа да бъде платен откуп от 200 милиона долара за освобождаването им. Срокът изтича в петък.

"Въпреки че ситуацията е наистина трудна, ние правим всичко възможно да спасим живота на заложниците", заяви правителствен говорител.

Говорителят на правителството Йошихиде Суга в четвъртък обяви, че Япония се опитва да достигне до тези, които държат като заложници 47-годишния журналист на свободна практика Кенджи Гото и 42-годишния Харуна Юкава, основател на частна военна компания.

Суга заяви, че Япония не е получила нито едно съобщение от „Ислямска държава" след пускането на видеото.

#Джон Кери #ислямска държава #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници