Опандизиха Грета Тунберг на протест в Лондон, набутаха я във ван (ВИДЕО)

Опандизиха Грета Тунберг на протест в Лондон, набутаха я във ван (ВИДЕО)

Стоп кадър/YouTube/The Washington Post

A A+ A++ A

Полицията арестува екоактивистката Грета Тунберг по време на участието й на протест срещу петролните и газовите компании в Лондон и я натика във ван.

Протестната акция се проведе пред петзвездния хотел InterContinental Park Lane в Лондон във вторник сутринта, за да се осъди международна среща, наречена "Оскарите на петрола", информират британските медии.

За форума бяха предвидени ръководители на компании за изкопаеми горива, както и правителствени лица.

Критиците нарекоха събитието „конференцията за петролни пари“ в знак на предишното му име „ Конференция за петрол и пари“.

Обръщайки се към журналисти преди да се присъедини към протеста, Тунберг каза: „Зад тези затворени врати на конференцията за петрола и парите безгръбначните политици правят сделки и компромиси с лобисти от разрушителните индустрии, индустрията за изкопаеми горива".

Десетки протестиращи блокираха Хамилтън Плейс с транспаранти и розови чадъри с нарисувани очи, апелирайки „Мазните пари вън“ и „Отменете конференцията“, докато други запалиха жълти и розови димни факли.

Хотелът беше отцепен с ограда и полицията ескортира делегатите през тълпата от скандиращи активисти.

Лондонската полиция съобщава, че петима души са арестувани и са задържани по подозрение, че пречат на магистралата.

На форума трябваше да бъдат изслушани главните изпълнителни директори на Aramco, Repsol, Shell, TotalEnergies и Kuwait Petroleum Corporation, както и други, замесени в добива на изкопаеми горива.

#Грета Тунберг #арест #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »