Кънев призна: Няма пари за финансиране на реформите

Кънев призна: Няма пари за финансиране на реформите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев призна на годишната среща с бизнеса във вторник, че България няма пари да финансира замислените реформи. 

"България няма средства да финансира стратегически проекти, които не са европейски проект, няма средства да финансира стратегическа инфраструктура, която не е европейски коридор", заяви той. Без публични финанси, без възможности на държавата да инвестира, не може да се преодолее и големия проблем с неравенствата в обществото, изтъкна лидерът на ДСБ.

Кънев алармира за това, че имаме системна корупция и системна лоша администрация. Трайният провал на върховенството на закона отблъсква стратегическите инвеститори, убеден е лидерът на ДСБ. Корупцията и липсата на върховенство на закона блокират инвестициите.

Той настоя за реформа в администрацията. Няма по-голям фактор за корупция в едно общество от партизираната администрация, по мнението на Кънев. Трябва да се реши проблемът с рекетьорския характер на администрацията. Изход има, успокои Радан Кънев. Къща се гради от основите, допълни той.

Голямата дупка в българските финанси се нарича пенсионна система, смята още Радан Кънев. Той предупреди, че демографската криза ще продължи да се задълбочава в близките 15-20 години. Затова трябва да се преодолеят дисбалансите в публичните пенсионни фондове. НОИ трябва да има балансиран бюджет. Хората пък трябва да са сигурни, че има смисъл да участват в осигурителната система.

Ако не се заемем с реформите според лидера на ДСБ настоящето положение ще продължи достатъчно дълго, вотът на избирателите ще се оскъпи, властта ще трябва повече да рекетира бизнеса и ще продължим да копаем дъното.

#Радан Кънев #ДСБ #НОИ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници