Въпреки бурята: Шест милиона на папската литургия във Филипините (снимки)

Въпреки бурята: Шест милиона на папската литургия във Филипините (снимки)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Шест милиона човека са се събарали на отслужената днес във Филипините литургия от папа Франциск, съобщиха властите в Манила.

Хората, желаещи да видят главата на римокатолическата църква, започнали да се събират на мястото на събитието още през нощта срещу неделя.

Тропическата буря и дъждът не попречиха на милионите вярващи, свещеници, монахини и граждани и на близо 40-те хиляди полицаи, охраняващи месата, да слушат словото на папата в парка Ризал на брега на морето. Франциск пристигна с папамобил и бе ентусиазирано приветстван от тълпата.

"Филипинците са главната страна в Азия. Това е дар божи и благословия, но също и призвание.

Филипинците трябва да са мисионерите на вярата в Азия

каза папата и ги призова да разпространяват Божието слово в региона.

Повече от 80% от филипинците са набожни католици, но католическата църква представлява едва 3,2% от населението в целия регион.

В проповедта си папата остро изобличи корупцията, конформизма, разхищението и заплахите срещу околната среда, както и рисковете, застрашаващи семейството.

В критичното си описание на съвременното общество той посочи, че

човекът е обезобразил красотата на природата

Той също така разруши единството и красотата на нашето човешко семейство, създавайки социални структури, които поддържат бедността, невежеството и корупцията, изтъкна папата. Франциск Първи подчерта също колко важно е да се защити семейството: "За съжаление, семейството извънредно много се нуждае от защита срещу коварните атаки и програмите, противоречащи на всичко истинско и свято, на което държим, всичко най-красиво и най-благородно в нашата култура".

"Трябва да пазим всяко дете като дар, призова папата. Трябва да се грижим за нашата младеж и да не позволим да й бъде открадната надеждата и тя да бъде осъдена за живее на улицата".

#папа #Папата #папа Франциск #литургия #Филипините

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници