Белгия бие тревога след антитерористичната операция

Белгия бие тревога след антитерористичната операция
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Белгия бие тревога след антитерористичната операция, при която бяха ликвидирани двама предполагаеми екстремисти. Силите за сигурност в страната са в повишена готовност, съобщава Би Би Си. Нивото на терористична заплаха е повишено до "трето" - второто най-високо.

"Страхът трябва смени лагера си", заяви в четвъртък белгийският премиер Шарл Мишел по време на широка антитерористична операция на полицията в много селища в страната.

"Това показва решимостта на белгийското правителство да се бори с тези, които искат да всяват страх. Страхът трябва да смени лагера си", каза още Мишел.

Заподозрените бяха застреляни в източния град Вервие, след като са открили стрелба срещу полицията с автоматични оръжия. По данни на властите, предполагаемите ислямисти наскоро са се завърнали от Сирия и са планирали атаки срещу полицията.

Арестуван е бил и трети човек. В него са били намерени оръжия. След операцията са били открити общо четири автомата „Калашников”, оборудване за изготвяне на взривни устройства и полицейски униформи.

Тази нощ са били извършени обиски в Брюксел и околните градове, включително Моленбек
Сен Жан, Андерлехт и Схарбек.

Към момента няма доказателства, че има връзка межди терористите, извършили атаките в Париж и задържаните в Белгия.

#Белгия #нападение #терористи #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници