Кметът на Пазарджик: Не виждам какво трябва да направи човек, за да го убият като куче

Кметът на Пазарджик: Не виждам какво трябва да направи човек, за да го убият като куче
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нямам версия - аз не съм разследващ, но никой не заслужава такава съдба. Не виждам какво трябва да направи човек толкова, за да го убият с пет куршума като куче. Няма такава причина за мен”. Така кметът на Пазарджик Тодор Попов коментир убийството на началника на кабинета му Татяна Стоянова.

По думите му тя е била много добре професионално подготвен и отговорен човек. Според градоначалникът обаче няма връзка между убийството на Стоянова и работата й. Попов коментира, че Татяна Стоянова никога не е била решаващ фактор за каквото и да било в общината. Тя е координирала дейността между всички звена и е водела комуникацията на общината с медиите. Той поясни, че няма информация тя да е получавала заплахи за живота си.

„Тя е един обикновен общински служител с по-важни функции, нищо друго. Не съм бил толкова близък с нея, за да знам подробности от личния й живот и силно се надявам и имам уверението от разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат кой е й причинил това и защо. Каквото можем ние, ще съдействаме и аз, и колегите, с които е била по-лично близка. Никой не заслужава такава съдба. Приемам случилото се като това, че с един от близките ми хора, няма да бъдем вече заедно”, каза още Попов.

Той допълни, че по информация на разследващите Стоянова е била застреляна с пет куршума.

„От снощи не мога да спра да си задавам един въпрос: „Защо се случва всичко това и какви са причините”. Затова искам да избегнем всякакви спекулации относно причините за случилото се“, посочи още градоначалникът. Той напътлно отхвърли хипотезата, че и той може да е мишена.

Аз смятам, че ако аз съм бил мишена, сега нямаше да съм пред вас. Нямам охрана и не съм пожелал такава, каза още  Попов.

Стоянова беше простреляна смъртоносно в тила снощи, докато паркирала автомобила пред дома си, в 18:40 часа. Убиецът е действал професионално, със заглушител. В тила й смъртоносно са били изстреляни два куршума. Убийството е станало в оживен район, в пиков момент, в близост до магазин, пълен с клиенти, но никой не е видял убиеца.

Тялото е било открито малко по-късно от нейни съседи, които са сигнализирали на телефон 112. Според говорителя на полицията Мирослав Стоянов се касае категорично за тежко умишлено престъпление. „Мотив – много е рано да говорим, каза той.

Според една от версиите деянието е било планирано, като се предполага, че преди това жената е била следена. Татяна Стоянова не е била омъжена. Във вечерта на убийството си е трябвало да празнува имения си ден.

В същото време стана ясно, че окръжната прокуратура в Пазарджик е образува досъдебно производство за убийството на Татяна Стоянова.

Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването. При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания, съобщиха от прокуратурата. Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстои допълнителен оглед на местопрестъплението, оглед и аутопсия на тялото на жертвата. Ще бъдат извършени СМЕ, балистична експертизи и ДНК изследване. Ще бъдат извършени и претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата, както и разпити на свидетели. Разследващите ще установят лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От прокуратурата заявяват, че от момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично

 

#Татяна Стоянова #убийство #Пазарджик #кмет #Тодор Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници