Вучков: Издирването на Сертов няма как да надвишава половин милион лева

Вучков: Издирването на Сертов няма как да надвишава половин милион лева
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цената на издирването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов не може да надвишава половин милион лева. До този извод стигна вътрешният министър Веселин Вучков в интервю за БНР.

„Абсурд е да се твърди, че издирването на Сертов е струвало 500 000 лева“, коментира министърът и допълни, че не знае колко точно струва използването на хеликоптер.

„Имало е едно едно облитане. Обаче половин милион!? Освен разхода за командировка на двама служители до Гърция за два дни, аз не виждам някакви големи разходи да са направени, така че за половин милион просто е абсурдно да се говори“, заяви Вучков, като обяни, че двама висши служители на "Криминална полиция" са били били в Гърция за два дни, за да направят контакт с гръцките служби.

Той заяви още, че в МВР не е имало предварителна информация, че съпругата и братът на Сертов тръгват да се срещат с него в чужбина.

По думите му обаче най-добре би било, ако семейството на Сертов реши да обясни накратко за какво е ставало дума и да се приключи с този случай, защото всички въпроси са насочени към Сертови, а не толкова към МВР.
„Има стотици случаи на издирване на български граждани в шенгенската информационна система и Интерпол, защото местонахождението им е неизвестно, коментира още Вучков.

Петко Сертов се върна в България вчера (12 януари), след като близо месец бе в неизвестност. Той е обяснил отсъствието си с претърпян пътен инцидент в Гърция и последвало лечение в южната ни съседка.

По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обаче посочи, че по време на издирването на Сертов, МВР е направило необосновани разходи.

„Психолозите дадоха профил, който се потвърди и ако имаше достатъчно добра координация в МВР, нямаше да има нужда да се вдигат хеликоптери и да се влага такъв голям разход“, коментира Цветанов.

#Веселин Вучков #МВР #разходи #Петко Сертов #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници