Дим в метрото в САЩ взе една жертва, десетки в болница

Дим в метрото в САЩ взе една жертва, десетки в болница
Снимка: Туитър
A A+ A++ A

Задимяване на станция L'Enfant Plaza на метрото във Вашингтон отне един човешки живот, съобщава в. „Вашингтон поуст". Други двама души се намират в критично състояние. В градските болници са настанени до 65 души, пострадали при инцидента. Неофициално се знае, че загиналата е жена, чиято самоличност не се уточнява, докато не бъдат уведомени нейните роднини. 

Димът с неизяснен произход е предизвикал евакуацията на стотици пътници и е причинил сериозни задръствания във Вашингтон в пиков час. Инцидентът стана на метростанция "Инфант Плаза" в центъра на града, където се пресичат най-малко пет линии на метрото. Две от тях бяха напълно прекъснати за движение през следващите часове.

На интернет сайта си Американската служба за транспорт на Вашингтон посочва, че засега не е известен произходът на дима в метрото и се работи по случая.

Снимки в социалните мрежи показват тунели, изпълнени с гъст дим, както и хора, които са извадени на повърхността и са им сложени кислородни маски, за да дишат.

Вашингтонското метро е второто по големина в страната, след това в Ню Йорк. Най-тежкият инцидент там се случва през 2009 г., когато един от влаковете се блъска в задната част на друг. При тази катастрофа загиват 9 души, а около 70 са ранени.

 

#дим #метро #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници