Имам от Пазарджик: Убийството е забранено от Корана

Имам от Пазарджик: Убийството е забранено от Корана
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В исляма убийството е забранено от Корана. Ама някой го направи, това няма общо с религията и с Коран". Това заяви Яшар Мустафа, имам в Пазарджик по повод атаките във Франция.

Религиозният водач допълни още, че ислямът означава мир. Мустафа всъщност е един от религиозните ръководители на мюсюлманите от циганската махала в Пазарджик, обвинени в проповядване на радикален ислям. По думите му обаче, в Париж не са били мюсюлмани, а терористи.

"Нашата религия ни казва да не убиваме, да не крадем. Ако трябва да се наказва, Аллах ще наказва, не ние", казва още имамът.
Той призна, че и на него няма да му е приятно, ако види карикатура на Мохамед. „С всичко може да се подиграват, но с религията не трябва по този начин. Това е много голям обида за нас и не само за мюсюлманите в България, а за мюсюлманите по целия свят”, добави имамът.

„За мен тези хора не са мюсюлмани. Щом убиват, те са терористи. Как в България ще има терористи? От векове живеем заедно. В България такива хора няма“, каза още Яшар Мустафа.

„Отговорните за случилото се в Париж са чисти терористи. Те нямат нищо общо с нашите мюсюлмани. Нашата религия ни учи да не крадем, да не пием, да не убием”, коментира Кузман, един от мюсюлманите в Пазарджик.  
Вчера имами от Обединеното кралство също осъдиха атентата срещу редакцията на френското сатирично издание "Шарли ебдо". Те заявиха, че нападението е точно обратното на онова, което иска от вярващите мюсюлмани пророка Мохамед.

"Няма нищо по-неморално, зло и оскърбително към пророка Мохамед от убийството, извършено с цел да се прослави името му. Тези, които говорят за отмъщение в името на нашия пророк, са много далеч от учението му.", посочват духовните лица.

#имам #Пазарджик #радикален ислям #терористи #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници