Нов знак: "Аз съм Ахмед, убитият полицай"

Нов  знак: "Аз съм Ахмед, убитият полицай"
A A+ A++ A

Нов надпис носят част от хората, които изразяват съпричастност с жертвите от терористичния акт във френската редакция:  "Аз съм Ахмед, убитият полицай".

В атентата срещу "Шарли Ебдо" загинаха 12 души, като повечето са журналисти, а сред тях има и двама полицаи. Единият от полицаите - Ахмед - е бил мюсюлманин.

"Аз не съм Шарли, аз съм Ахмед, убитият полицай. "Шарли" се присмиваше на моята вяра и култура, а аз загинах, за да защитя правото на списанието да прави това." Този туит на активиста Диаб Абу Джахия даде тласък на огромна вълна на солидарност, която в момента залива мрежата: "Аз съм Ахмед".

Ахмед Мерабет е бил полицай. Той загива по време на работа, само защото се оказва в погрешното време на погрешното място. Отговарял е за парижкия квартал, в който се намира редакцията на "Шалри Ебдо". Само на няколко метра от сградата на сатиричното издание, той става жертва на атентаторите.

По всичко личи, че Ахмед е искал да задържи бягащите терористи. Аматьорско видео, заснето от високите етажи на една съседна сграда, показва последните секунди от живота на френския полицай-мюсюлманин. Това видео беше разгледано от милиони хора в социалните мрежи. Германските, както и френските телевизии не показаха цялото видео от уважение към мъртвия.

#Ахмед #полицай #убит #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници