Англоговорящата атентаторка се оказа рускиня

Англоговорящата атентаторка се оказа рускиня
A A+ A++ A

Терористката, извършила на 6 януари самоубийствен атентат срещу полицейски участък в Истанбул, е руска гражданка и се казва Диана Рамазова, съобщава турският в. "Хюриет".

Атентатът беше извършен срещу полицията в посещаваният от хиляди туристи квартал Султанахмет. При експлозията загина полицаят Кенан Кумаш.

Друг полицай бе тежко ранен. Според първите съобщения жената била англоговоряща. Тя се взривила малко преди да влезе в полицейското управление, където я спрели охранителите на входа на сградата.

Разследването на случая се води от полицията съвместно с националното разузнаване /МИТ/.  В мобилния й телефон  били открити "чуждестранни телефонни номера", съобщава изданието. Терористката говорила на руски с таксиметровия шофьор преди експлозията. Уликите насочват полицията към убеждението, че жената може да е чеченка.

Преди разкриването на самоличността на терористката имаше твърдения, че зад атентата в Султанахмет може би стои Революционната народно-освободителна армия-фронт /РНОА-Ф/, която е незаконна. Преди седмица нейни привърженици стреляха по полицаи при друг инцидент. Въпреки че първоначално РНОА-Ф пое отговорност за атентата, Елиф Султан Калсен от семейството на предполагаемата атентаторка каза, че трупът в моргата не е на неговата роднина.

#Истанбул #атентат #рускиня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници