Кънев отрече да е обиден на ГЕРБ, планира "еволюция" на пенсионната реформа

Кънев отрече да е обиден на ГЕРБ, планира "еволюция" на пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Политиката е дейност на търсене на общия интерес. Ние в Реформаторския блок се опитваме да засягаме темата за съвременния патриотизъм", категоричен бе реформаторът Радан Кънев в сутрешния блок на бТВ във вторник по повод празника Богоявление и сплотяването на мъжкото хоро.

По отношение кризата във властта обаче, Кънев изрази мнение, че вече се излиза от кризата с пенсионната реформа, с която приключи старата година. Той отрече да е бил обиден на ГЕРБ и Бойко Борисов, защото не се обижда на политици. "Политиката е сътрудничество. Това, че мнозинството спори е нещо добро", убеден е той. Кънев е категоричен, че ако искат някога да са във властта, ДПС трябва да се променят сериозно и "да престанат да играят с "Атака".

Кънев уточни, че при пенсионната реформа се планира в НОИ да влизат 12, 8% (както и 12,8 % от солидарния фонд) и 9 % в частните фондове. "Все още в България броят на работещите е повече от тези на пенсионерите. Но след 30 години е твърде възможно броят на пенсионерите да бъде по-голям или равен на този на работещите. Това означава, че ще има по-малък внос за пенсии. Затова трябва да се внася със собствени средства в частни фондове", обясни още депутатът.

"Всякакви такива изолирани мерки не бива да бъдат наричани "реформа". Поели сме ангажимента да предложим цялостен модел за еволюция на пенсионния фонд, до края на месец март. Важно е да се постигне съгласие между политици, синдикати, общественици за модел с перспектива поне 30 години напред", добави още Радан Кънев.

#Радан Кънев #пенсионна реформа #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници