До две седмици МВР излиза с решение за охраната по границата

До две седмици МВР излиза с решение за охраната по границата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Очевидно е, че липсва униформена полиция по границата. До две седмици трябва да предложим решение как безопасно да охраняваме българо-турската граница", заяви вътрешният министър Веселин Вучков в сутрешния блок на Нова телевизия във вторник и добави, че вицепремиерът Меглена Кунева има голям принос в опитите за разрешаването на този проблем. 

По негово мнение има вариант да се изпратят на трудов договор млади пенсионери и около 200 държавни служители - бивши сержанти, които да бъдат обучени, но това отнема време. 

Министърът призна, че условията за работа по границата край Горно Ябълково, където се случи злощастния инцидент със загиналия полицай, са отвратителни. 

"Проблемът с бежанците е общоевропейски, но е несправедливо спрямо нас, че ни връщат бежанците, защото е неизбежно географски да не минат през нас. Сигурен съм обаче, че европейските държави няма да ни върнат хиляди имигранти", уверен е Веселин Вучков по отношение на спекулациите, че ЕС иска да ни върне над 3000 бежанци, избягали от нас на запад.

Той увери, че няма да чертае апокалиптични картини спрямо бежанците, но стои ангажиментът на МВР да се подобри капацитета и да има постоянно съдействие заедно с Агенцията за бежанци. 

Що се касае до издирването на Петко Сертов, докато той не си покаже личната карта на територията на ЕС, той ще бъде издирван, дори съпругата му да спре разследването - заяви Веселин Вучков и добави, че по случая няма нова информация. 

#граница #Веселин Вучков #Петко Сертов #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници