Открити са нови отломки от разбилия се самолет на Air Asia

Открити са нови отломки от разбилия се самолет на Air Asia
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Открити са нови отломки от разбилия се самолет на Air Asia. Били са намерени четири големи части от катастрофиралия на 28 декември летателен апарат, съобщи ръководителят на издирвателните и спасителни операции в Индонезия Бамбанг Солистио. Той уточни, че забелязаните предмети са на дъното на Яванско море.

самолетът на Air Asia с 155 пътници и 7 души екипаж изчезна на 28 декември 40 минути след излитането от Индонезия за Сингапур. Досега са намерени части от машината и 30 тела на загинали.

Една от версиите за катастрофата е изключително тежките метеорологични условия. Възможно е да се е стигнало до обледяване на самолета, в резултат на което са били повредени двигателите, се казва в доклад на индонезийската Метеорологична, климатична и геофизична агенция, но се подчертава, че тази версия се основава на метеорологичните сводки, но изобщо не е окончателен извод от разследването.

В същото време стана ясно, че правителството на Индонезия е забранило на Air Asia лети по маршрута, по който катастрофа нейният самолет.

До завършване на разследването достъпът до маршрута Сурабая  - Сингапур е временно преустановен за авиокомпания Air Asia, се казва в заповедта на Управлението за гражданско въздухоплаване на Индонезия.
 

#катастрофа #Air Asia #отломки #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници